top of page

Området

Côte d’Azur, som også kaldes Rivieraen, er Middelhavskysten fra den italienske grænse til Marseille. I alt 250 kilometer strand og klipper, som er lovprist for deres skønhed. Blot få kilometer fra det azurblå middelhav rejser bjergene sig og giver dette helt vidunderlige sceneri.

 

St-Paul-de-Vence og Fondation Maeght
St. Paul-de-Vence er en smuk by og uhyre pittoresk - måske nok det mest pittoreske, man kan finde i hele regionen og en af de mest berømte bjerglandsbyer i Nices bagland. Det er en klassisk middelalder village Perché svævende landsbyer. Den lille by er stærkt restaureret, men gaderne og bygningerne er ægte. I dag domineres byen af gallerier og atelierer. Fra toppen af bymuren for enden af Rue Grande er der en storslået udsigt mod Middelhaver. Lige uden for St-Paul de-Vence ligger Fondation Maeght, der er et af Europas fineste museer for moderne kunst, bygget i 1964 af de parisiske kunsthandlere Aimé og Marguerite Maeght. Absolut et besøg værd.

Biot
Biot er centrum for glasproduktion på kysten. Typisk Biot-glas er kraftigt med små luftblærer (såkaldt verre à boules). Besøg bl.a. La Verrerie de Biot, hvor man kan se glaspusterne i arbejde.. Lige uden for Biot ligger Musée Fernand Léger. Åbent fra klokken 10.00 til aften. Lukket om tirsdagen. Museet indeholder mere end 400 værker af den kendte billedhugger Fernand Léger.

Vence
Vence er en dejlig gammel domkirkeby fra middelalderen med moderne islæt. Byen værdsættes af mange kunstnere og pensionister. Der bor ca. 250 skandinaviske familier i Vence. Man kommer ind i den gamle by gennem Porte de Peyra fra 1441 til Place du Peyra med det klukkende springvand og de venlige cafeer og domkirken der er en af de mindste i Frankrig. Lige uden for byporten ligger Place du Frêne med et århundredgammelt asketræ.  Uden for Vence mod Saint-Juannet ligger Chapelle du Rosaire-Henri Matisse. Kapellet er kronen på kunstnerens livsværk, og han fuldførte det, da han var godt op i firserne og næsten fuldstændig blind.

De berømte glasmosaikrudermed dristige mønstre i kongeblåt, klart grønt og gult giver et strålende lys i det enkle kapel. Motiv fra Vence.

Nice
Nice, der er den største ferieby ved Middelhavskysten - Côte d´Azur - og Frankrigs femtestørste by med landets næststørste lufthavn, blev grundlagt af grækerne og koloniseret af romerne. Det milde vinterklima og den frodige, subtropiske vegetation har i lang tid lokket tusindvis af besøgende til fra hele verden.
Nice har mange museer, gode strande og dejlig afslappet stemning i gaderne.

Seværdigheder i Nice: Den gamle bydel - Vieux Nice - er bestemt et besøg værd. Her findes et stort og farverigt blomster- og grønsagsmarked på Cours Saleya som er en fest for øjet og en fryd at handle i. Om mandagen er der et stort antiktmarked i stedet.

Af museer kan nævnes: Musée Matisse, Musée Chagall, Musée d´Art Contemporain. Endvidere er der mange spændende kirker bl.a. Cathédrale Orthodoxe Russe St-Nicolas.

Monaco
Man bør i hvert fald én gang i sit liv tage et smut til Monaco. Det er et mytisk sted mellem Alpernes bagerste bjerge og Middelhavet. Det er en blanding af drømme og virkelighed. Men selv drømmene kan gå i opfyldelse, om de er alene eller med familien, om de ønsker gåture, turist- sightseeing, eller endda er på forretningsrejse. Monaco tilbyder Dem et helt univers af muligheder til et uforglemmeligt ophold. Udsøgte restauranter, interesant kunst, museer, simpelhen alt til Deres fulde tilfredsstillelse!


Sophia Antipolis og Antibes
Sophia Antipolis ligger i Valbonne kommune, lige nord for Antibes, og har udviklet sig til et af Europas mest eftertragtede områder indenfor videnskabelige studier af enhver art, og betragtes som Europas ”Silicon Valley”. Navnet Sophia Antipolis er blevet givet af grundlæggeren af ” Den Internationale by for videnskab og visdom” Pierre Lafitte. Sophia betyder visdom på græsk, og Antipolis var navnet på Antibes i antikkens tid. Men selv om det er Europas største og mest moderne technopolit, har Valbonne formået at bevare området som en grøn oase, med ca. 2/3 af dalen med skov og parker. Selve byen Valbonne har ligeledes bevaret sin charme, og fremstår som en yderst velbevaret middelalder by, midt i det højteknologiske område.

På den strækning af Baie des Anges vest for Nice ligger Antibes - en af de smukkeste byer på Côte d’Azur kysten. Byen har bevaret sin oprindelige middelhavs identitet, med volde omkring byen, og smalle snoede stræder. Hver morgen er der ægte provensialsk marked, som giver turisterne rig mulighed for at købe lokale produkter fuld af farver og parfumer. Picasso museet er også et besøg værd.

 

Markeder i Alpes Maritimes 2022.

bottom of page